Борошно для Великодньої паски


Паска - обов'язковий атрибут святкового столу. Однак сьогодні рецепти пасок дуже різноманітні. Сирна паска, шоколадна паска, паска з мигдального борошна з цукатами - це лише мала дещиця рецептів, які можна знайти в Інтернеті. Компонентний склад тіста на куліч пасхальний багато в чому залежить від цілей, які переслідує кухар. Якщо Ваша мета - отримати пишну, ароматну паску, то найкраще борошно для паски - пшеничне. Воно забезпечить гарантовано хороший результат: повітряне, ніжне, пористе тісто. А якщо ж Ваша мета - турбота про здоров'я, то краще купити з доставкою цільнозернове борошно або мигдальний порошок. Тісто з такого борошна буде не дуже пористим і повітряним, але здоров'я від подібного вибору однозначно виграє, так як цільнозернове борошно корисніше за пшеничне.

У нашому магазині Ви знайдете всеосяжний асортимент борошна для пасок, а також інші інгредієнти: цукати, присипки, родзинки, сухофрукти. Замовляйте борошно оптом, щоб економити гроші і час. Цілодобово приймаємо заявки, щоб своєчасно доставити замовлення в Київ, Харків, Одесу, Чернігів та інші міста України.

Яке борошно купити для пасок

Оскільки асортимент борошна для випічки на сайті АкваМаркет досить великий, покупці можуть підібрати будь-яку муку для пасок. Той чи інший вид інгредієнта дасть готовому продукту певні властивості. Деякі господині люблять змішувати декілька видів борошна, отримуючи незвичайну суміш для приготування пасок в домашніх умовах. Отже, яке борошно для пасок є на сайті АкваМаркет:

  • Борошно пшеничне. Будь-класичний рецепт паски містить цей інгредієнт. Пшеничні зерна мають виняткові харчові властивості. Клейковина дає тісту необхідну в'язкість. За кількістю клейковини рекордсменом вважається пшеничне борошно вищого сорту.
  • Борошно кукурудзяне. Щільність і «тяжкість» визначається фракцією помелу. Чим дрібніша кукурудзяна мука, тим більше вона підходить для випічки пасок. Приємним доповненням стане ніжний жовтий колір тіста.
  • Борошно мигдальне. Незамінний інгредієнт для приготування кондитерських виробів і десертів. Мигдальне борошно має ніжний горіховий смак, надає тісту пікантний післясмак.
  • Борошно кунжутове. Паска з кунжутного борошна вийде пишною і ароматною. Даний інгредієнт додасть тісту горіховий, солодкуватий смак і колір слонової кістки.
  • Борошно кокосове. Якісне безглютенове борошно, яеа є основою безглютенової дієти. Кокосова мука - рекордсмен за змістом клітковини і білка. А ще у неї приємний аромат і горіховий присмак.
  • Борошно нутове. Володіє корисним складом і поживними властивостями. Однак для пасок воно досить важке, тому борошно нутове, як правило, використовують разом з пшеничним.
  • Борошно вівсяне. У поєднанні з лляним або пшеничним борошном збільшує харчову цінність тіста, покращує структуру і смак випічки.

Як вибрати борошно для паски

Щоб паски вийшли пишними, ніжними і смачними, важливо правильно підібрати борошно. Звертайте увагу на такі показники, як сорт і помел. Чим дрібніше борошно, тим краще воно буде підніматися. Сорт сировини, з якого воно виготовлене, визначає органолептичні властивості. Паску великодню краще пекти з борошна вищого сорту.

І наостанок розповімо популярні рецепти пасок.

Класична паска. Рецепт

Для приготування тіста Вам знадобиться 0,5 літра теплого молока, 11 г сухих дріжджів, 6 яєць, 200 г вершкового масла, 250 г цукру або цукрозамінник за смаком, 1 чайна ложка ванільного цукру або кілька крапель есенції, 1-1,2 кг пшеничного борошна вищого сорту. Також за смаком в тісто можна додати родзинки, горіхи або подрібнені сухофрукти.

У теплому молоці розчинити дріжджі, потім введіть в суміш 500 грам борошна і добре перемішайте. Залиште суміш в теплому місці, попередньо накривши чистим рушником. Опара повинна збільшитися в розмірах. В цей час відокремте білки від жовтків. Білки збийте з дрібкою солі в піну, жовтки розітріть з цукром і ванільним цукром (екстрактом). Розм'якшіть масло.

В опару введіть суміш жовтків і цукру, розм'якшене масло. Ретельно перемішайте. Потім додайте збиті білки і акуратно вимішайте тісто силіконовою лопаткою. Останній крок - додайте залишки муки і замісіть еластичне тісто, яке не прилипає до рук. Залиште його на расстойку.

В цей час замочіть родзинки або сухофрукти, ретельно просушіть їх рушником. Додайте інгредієнт в тісто і заново залиште його на розстойку. Після цього розділіть тісто на частини, розкладіть в змащені маслом форми і дайте розстоятися. Випікайте в духовці, нагрітій до 180 градусів.

Примітка. За таким же рецептом готується шоколадна паска, тільки на етапі додавання масла і яєць в тісто вводять какао-порошок.

Сирна паска. Рецепт

Для приготування класичної «Царської» паски візьміть такі інгредієнти: 500 грам сиру, 3 жовтки, 200 грам сметани, 100 г вершкового масла, 100 г цукру, 100 грам родзинок, 50 грамів будь-яких горіхів.

Як готувати сирну паску. Подрібніть сир в пасту, використовуючи блендер, сито або м'ясорубку. Замочіть родзинки, ретельно просушіть їх рушником. Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді.

Змішайте сир, жовтки, сметану, цукор. Додайте нарізане кубиками вершкове масло, після чого збийте суміш міксером до однорідності. Поставте суміш в каструлі на маленький вогонь і доведіть до кипіння. Остудіть, додайте горіхи і родзинки.

Пасочніцу або іншу форму застеліть марлею, попередньо змоченою водою. Перелийте сирну суміш у форму, притисніть зверху невеликим гнітом і приберіть в холодильник на 48 годин.

Підписатися на акції, знижки, новини

Завантажити додаток АкваМаркет
КОШИК: (0,00 грн.)
AquaMarket Service LLC
Киев,
+38(044) 455-88-38, info@aquamarket.ua https://aquamarket.ua/img/aquamarket-logo-1450342761.jpg $